Наглост ли е?! Общинските съветници на Благоевград искат минимум 2100 лева да станат заплатите им

Наглост ли е?! Общинските съветници на Благоевград искат минимум 2100 лева да станат заплатите им

Заплатите на новите общински съветници на Благоевград да станат 35% от тази на Председателя на ОбС, това е предложение внесено за разглеждане на следващата сесия от Валери Манов , съветник от ПП“Свобода“.

Просто казано- при 6 хиляди лева заплата на Тасков, един съветник ще взима 2100 лева, ако това предложение се приеме. Намерението да си вдигнат заплатите общинските съветници шокира след като стана ясно,че финансовото положение на община Благоевград е плачевно и се тегли заем за оцеляване. А парите им трябва да дойдат от общината, тост от парите на данъкоплатците. Към момента съветниците получават между 1000 и 1600 лева завасимост от участието им в комисии. Това е напълно достатъчен доход за работата им по един ден в месеца, толкова са сесиите, и участие в комисия. Ако имат такива.

Освен това доста нахално звучи да искаш заплата за обществена работа, още повече, че всички се кълняха в предизборната кампания,че те много искат да работят в полза на общината и хората.

Има и друго, в този общински съвет влязоха доста хора без ценз, със съмнението на купени гласове и дори купени партии за регистрация.

А повечето от тях дори не знаят структурата на общината и работата им като съветници.

Следващата сесия ,на която ще се разглеждат бъдещите заплати на съветниците, е на 8 декември.

Коментари към новината

Още новини от Общество