Възможна ли е детоксикация на тялото със спа процедури?

Възможна ли е детоксикация на тялото със спа процедури?

В днешно време все повече хора се интересуват от процедури за детоксикация на тялото. Причината е в стреса и вредните външни влияния, които влияят на здравето. За щастие, добрите спа хотели предлагат специални терапии, които да изчистят организма от токсини и да подобрят цялостното състояние на организма.

Можете да намерите такъв спа хотел в Банско, курортният град, известен с пистите и красивата си природа. В статията обаче ще си обърнем повече внимание на спа процедурите и детокса.

 

Видове спа процедури за детоксикация

В организма се натрупват токсини, които идват от храната, която ядете, въздуха, който дишате и от вредните навици, каквито са пушенето и алкохолът. Детоксикацията е начинът да се отървете от тях и това е възможно чрез специални спа процедури.

Те включват различни методи като парни бани и обвивки, които изчистват организма от вредните вещества. Нека им обърнем повече внимание по-долу.

Парна бани

Тя е истинска класика и е една от най-популярните спа процедури за детоксикация на тялото. В процедурата участват влагата и горещината, като могат да се добавят и етерични масла. Парната баня отваря порите, премахва мъртвите кожни клетки и изкарва токсините от тялото чрез обилно изпотяване.

Обвиване с глина

Натуралната глина се използва от векове за почистване на кожата в дълбочина. Обвиването с нея ще абсорбира натрупаните токсини и вредни вещества в организма. Клетките ще бъдат обновени, а кожата - регенерирана. Ако след това посетите и парната баня, ефектът ще бъде двоен.

 

Стягащото действие на глината е полезно при наранявания върху горния слой на кожата, както и контузии.

Обвиване с водорасли

Обвиването с водорасли обикновено се комбинира и с парна баня, която да допринесе за изхвърлянето на токсините от тялото чрез изпотяване. След това тялото се облива с приятен душ.

Процедурата елиминира вредните вещества в тялото и предотвратява задържането на течности в организма. Тонизиращият ефект от обвиването с водорасли е от полза и за забързването на метаболизма.

Обвиване с кал от Мъртво море

Детоксикиращото обвиване с кал от Мъртво море е подобно като процедура на това с водорасли. Комбинацията му с парната баня извежда токсините от тялото по-бързо и ефективно. В края на процедурата тялото отново се облива с приятен и релаксиращ душ.

 

Този вид терапия е полезна за хора, които имат кожни заболявания, както и по-високо производство на себум. Калта от Мъртво море отпушва порите и има противовъзпалително действие срещу екземи, псориазис, акне и други раздразнения на кожата. След процедурата тя възвръща своята еластичност и изглежда сияна и гладка.

 

Макар и да сте чували за такъв тип терапии в чужбина, можете да им се насладите и в България, докато почивате в 5-звезден спа хотел в Банско. Разбира се, там ще намерите и много други терапии, които ще са чудесно допълнение към релаксиращата ви почивка.

Ползите от спа процедурите за детоксикация на тялото

Ползата от спа процедурите не е единствено детоксикацията. Те действат успокояващо на организма и премахват стреса, позволявайки ви да се отпуснете и да изпразните ума си от всички притеснения.

Обикновено след такъв тип спа терапии, хората усещат повече енергия, повишена креативност и по-спокоен сън. Качества, които често липсват, когато сте затрупани с ежедневните си грижи.

 

В заключение, спа процедурите за детоксикация на тялото могат да  бъдат приятни, релаксиращи и да пречистват, но е важен и начинът ви на живот. Старайте се да се храните правилно, да се движите редовно и си осигурявате нужната на тялото почивка. Така ще се чувствате по-здрави, по-енергични и ще насърчите естествената детоксикация на организма.

Важно е да отбележим, че тази статия е с информационна цел и не замества лекарския съвет. Преди да се отдадете на спа процедури, консултирайте се с лекуващия си лекар.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество