В с.Махалата , община Струмяни бе почетен и осветен военен паметник, в памет на загиналите във войните за национално обединение!

В с.Махалата , община Струмяни  бе почетен и осветен военен паметник, в памет на загиналите във войните за национално обединение!
В с.Махалата, община Струмяни, с тържествена церемония  бе открит и осветен войнишки паметник и бе отслужен молебен-панахида за увековечаване на подвига и паметта на участниците и геройски загиналите в Балканската, Първата и Втората световни войни.
Паметникът бе осветен от свещено служители на Българската Православна църква и бе почетен от г-н Емил Илиев – кмет на община Струмяни и от г-н Костандия Голев – Председател на гражданския инициативен комитет от с. Махалата, осъществил патриотичната инициатива. Събитието уважиха кметове и кметски наместници, общински съветници, представители на общинска администрация Струмяни, пенсионерските клубове в общината, граждани и журналисти.
Идеята за създаване и откриване на военния паметник е на местен инициативен комитет от село Махалата, който със съвместни усилия и дългогодишния упорит труд на гражданите и съдействието на общинска администрация Струмяни, както и на наследниците на загиналите и участниците в Балканската и двете Световни войни, успя да реализира инициативата и да я доведе до успешен край. Войнишкият паметник и пространството около него, последователно се облагородява и допълва, за да се превърне в притегателно място за отдих и отдаване на почит от бъдещите поколения и всички посетители на красивата Малешевска планина.
Огромна благодарност към всички създатели и спомуществуватели спомогнали за реализирането на родолюбивата идея.
От кмета на община Струмяни г-н Емил Илиев почетна благодарствена грамота и плакет на община Струмяни получи г-н Костандия Голев за принос в реализирането на патриотичната мисия за изграждането на възспоменателен войнишки паметник в с.Махалата, община Струмяни.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество