Рокади! Две благоевградски общински фирми вече имат нови управители

снимки Агенция Фокус
снимки Агенция Фокус

Две  от общинските дружества към Община Благоевград-"Паркинги и гаражи“ и "Арт стейдж енд фест“ имат нови управители  до провеждането на конкурси за избора на титуляри, това стана ясно от днешното извънредно заседание на Общинския съвет.

Досегашните бяха сменени по настояване на кмета Методи Байкушев. Той направи смените с хора, на които има доверие.

На мястото на Иван Иванов, който ръководеше "Арт стейдж енд фест“ бе избран Христо Климентов.

 "Още при встъпването си в длъжност започнах анализ – кое дружество ни е от полза и ще носи добавена стойност на жителите на Благоевград и администрацията и от кои няма смисъл.

 "Арт стейдж енд фест“  има смисъл  да съществува, но вярвам,че Христо Климентов ще стабилизира фирмата и то ще започне да носи дивиденти на общината, каза Байкушев.

 Христо е започнал кариерата си в Агенция "Фокус“. Това е човек, който доста добре знае как с малко пари едно съобщение да стигне до максимално много хора, представи го кметът.

Бойко Пандурски пък бе избран за управител на Общинско дружество "Паркинги и гаражи“.

"Запознах се с него, когато встъпих в длъжност. Той е технически ръководител на ОП "Благоевград строй ремонт“. Това е човекът, който работи на терен и ръководи всички групи за аварийните дейности, които се извършват в Благоевград. 9 години е живял в чужбина. Защо предлагам Бойко? Предлагам го, защото показа изключителна отговорност и отношение към работата си, има организаторски талант, презентира кандидатурата кметът.

Коментари към новината

Още новини от Общество