Кметът Методи Байкушев и областната управителка яхнаха ските и официално дадоха старт на зимния сезон в ски зона Картала

Кметът Методи Байкушев  и областната управителка яхнаха ските и официално дадоха старт на зимния сезон  в ски зона Картала

Днес за първи път от години насам се откри официално зимния сезон в ски парк „Картала“по европейски образец-с веселие, игри, награди и много скиори. Стартът бе даден от кмета на Благоевград Методи Байкушев и областната управителка Мария Димова, които яхнаха ските и направиха почетно спускане.

Демонстрираха отлично владеене на ските и заредиха с много емоции останалите скиори.

„Природните богатства на Благоевград са много, затова имаме шанс да излезем на туристическата карта като ски дестинация.

Скъпи съграждани, Бодрост е на 30 минути от нас, взимайте децата и се радвайте на зимата там. Канете приятели и им покажете, че и в Благоевград има условия за зимен спорт.

Благодаря на всички, които днес помогнаха, за да направим този чуден снежен празник, каза кметът на Благоевград.

  Ски център Картала има вече паркинг за 300 коли,  намиращ се пред станцията на кабинковия лифт. За по-комфортния престой на посетители на разположение е още и чайна с топли напитки и разнообразно меню.

Специална грижа е обърната и на детската писта, за да може Картала да привлича както възрастни скиори, така и малки любители на снега.

За сигурността на спортуващите по пистите се грижат служители на Планинската спасителна служба, като през почивните дни техният брой ще е по-голям.

С това Картала показва, че може успешно да се развие като конкурентен ски център.

 

 

Коментари към новината

Още новини от Общество