Доброволческа мисия! Американец разчиства боклуците на Аквапарка в Благоевград

Дъщерята на Ралица Каперска също почиства в Аквапарка-снимка фейсбук
Дъщерята на Ралица Каперска също почиства в Аквапарка-снимка фейсбук

Американецът Джими Хорн от няколко дни чисти усилено боклуците на рушащия се Аквапарк в Благоевград. В доброволческата му мисия му помага Ралица Каперска-архитект, която е учила и омъжена във Франция, но избрала село Лешко за втори дом.

Американецът е женен за българка, дошжъл преди време в Благоевград и се влюбил, така решил да остане тук и да вдигне къща.  

Джими Хорн останал изненадан, когато разбрал, че градът има голям аквапарк, който от 5 г. е изоставен, тъне в боклуци, обрасъл е с храсти и всичко се руши. Наскоро двамата с жена си се срещнали с кмета Методи Байкушев и му предложили да почистят с помощта на Общинското предприятие „Чистота" и доброволци терена. Кметът е разпоредил общинската фирма по чистотата да достави контейнери за боклуци и работници да помагат.

Важно е да събудим доброволческата енергия и се надявам и други да се включат в инициативата, каза кметът Байкушев, който сам разказа за добрия пример на брифинг.

Байкушев обясни,че ще се направи широко обществено обсъждане за бъдещето на Аквапарка , а комисия ще прецени кое е най-добро да се случи на терена.

„Милиони няма да се теглят като заем за парка, гражданите ще има основната дума какво да направим там. Така е редно, коментира още кметът на Благоевград.

В момента обекта е вече заграден и обезопасен.  

"Теренът си остава общински, там няма да се строят жилищни сгради, заяви още Байкушев. автор-Пирин Нюз

 

Коментари към новината

Още новини от Общество