Да си спомним за Ваня Лалева!

Да си спомним за Ваня Лалева!

На 20.01.2024г. Иванка Лалева щеше да навърши 78 години!
 Тя ни посвети  една молитва,която и сега е актуална !



Молитва за благословия Божия
Господи, казват, че когато си раздавал  земя на хората, най- хубавото парче от нея си запазил за българите. Има всичко на тази земя – красиви и величествени планини, море и реки, плодородни ниви  и полета. Но все нещо ни пречи и възпира и не можем да я превърнем в Швейцария на Балканите. Байганьовският ни манталитет се оказа доста жилав и проклет!
Дай ни сила да преборим разрушителните демони в главите и душите си!
Дай воля и дух на болните да надвият физическите си страдания и повярват в чудеса!

Дай надежда на бедните и възрастните хора, че ще дойдат по- добри дни за тях!
Дай вяра на младите хора, че бъдещето е в собствените им ръце!
Дай разум на политиците ни, за да разберат, че освен за личното си, трябва да мислят и работят и за общественото благополучие!

Господи, моля те, благослови ни нас, българите! И вместо страдание и тъжни мисли, нека носим в себе си  и много съзидание, духовност и доброта!
                                                    Липсваш ни!
                  Сдружение „Движение Ние, жените” – Благоевград
                        Здравка Чимева, Руска Стоименова и приятели

След дълга битка с рака, на 71 години почина Иванка Лалева, име емблема за журналистиката в Благоевград и региона. 

Иванка Лалева има над 40 години стаж в журналистиката – започва работа като репортер във в. „Пиринско дело“, а по-късно оглавява кореспондентското бюро на в. „Труд“ в Благоевград, където работи до пенсионирането си. Дори и след това тя продължава да поддържа авторска рубрика във в. „Пирин – Труд“ и да публикува остри коментари и репортажи по злободневни проблеми .

Тя бе собственик и на сайта  Пирин Нюз,който сега в нейна памет се подържа от дъщеря и Светлана Василева, също журналист.

През 2006 г. Ваня бе отличена с приза „Жена на годината – Благоевград“,защото тя освен журналист бе и изявен общественик.

Винаги готова да вземе страната на потърпевшия, да помогне на млад колега и да доведе докрай каузата, с която се е заела – такава ще помним Ваня Лалева.

Коментари към новината

Още новини от Общество