Нова група,нахъсана да работи за бъдещето на общината, се формира в Общински съвет-Благоевград

снимка-Пирин Нюз
снимка-Пирин Нюз

ГЕРБ, СДС и още няколко съветника  ще формират нова група в Общинския съвет в Благоевград, заявиха на брифинг в централата на ГЕРБ.

Идеята е да формираме мощен блок, който ще има решаващ глас ,с който всички ще се наложи да се съобразяват. Искаме да бъдем коректив на новото управление и да бъдем гарант, че ще се приемат работещи и добри решения за бъдещото на общината, казаха

Новият блок от общински съветници ще бъде ръководен от двама председатели – Мария Гошева от СДС и Давид Петров от ГЕРБ.

Новаков съобщи, че и други съветници от партии с центристко-дясно убеждение са пожелали да бъдат част от блока.

Давид Петров изложи и приоритетите на групата -  изграждането на индустриална зона, решаване на проблема с паркирането, чистотата на въздуха, подмяната на ВиК в центъра на града и паркирането при МБАЛ.

За всяко нещо ще искаме анализи и отчети от кметството, а не просто автоматизирано да вдигаме ръце, каза още Давид Петров.

Групата е нахъсана да работи за благото на града. Дори смятат да предложат временен мораториум върху ПУП-овете, докато не се постигне съгласие за Общия устройствен план, който да внесе яснота къде може да се строи, къде да има промишлени сгради, къде да бъдат зелени площи. Така ще се избегне и корупционния модел на работа в общината, казаха още от новата група.      

автор-Пирин Нюз

Коментари към новината

Още новини от Общество