Данъчната кампания в Банско стартира

Данъчната кампания в Банско стартира
Данъчната кампания по събиране на местните данъци и такси за 2024 г. започна на 11.01.2024 г. Плащанията ще могат да се извършват както в брой на касите на отдел „Приходи” към община Банско, така и по банков път, чрез пощенски запис, виртуален ПОС терминал и касите на Изи пей.
➡️Призоваваме данъчно задължените лица да се възползват от възможността за заплащане онлайн, което може да се извърши чрез дебитна или кредитна карта на сайта на Община Банско. За целта е необходим ПИК код на НАП или номер на документ, подаден в отдел „Приходи”.
➡️Данъчно задължените лица могат да се възползват от 5 % отстъпка, ако платят пълния размер на данъците си в срок до 30 април тази година. По закон, за данък върху недвижимите имоти, данък върху превозните средства и такса битови отпадъци се дължи първа вноска до 30 юни и втора вноска до 31 октомври. След изтичане на тези срокове се начисляват лихви за просрочие.
➡️Плащането на патентния данък е в срокове: до 30 януари - първо тримесечие, 30април - второ тримесечие, 31 юли - трето тримесечие и 31 октомври - четвърто тримесечие.
Ако подадете декларацията до 31 януари на текущата година и в същия срок заплатите пълния размер на патентния данък, определен съгласно декларираните обстоятелства, ползвате 5 % отстъпка.
➡️Туристическият данък за обектите се внася до 15-то число на месеца, следващ месеца, през който са реализирани нощувките.
Годишните декларации за облагане с туристически данък се подават до 31 януари.
➡️Данъкът върху таксиметров превоз на пътници се внася преди издаването на разрешение.
➡️Всички данъчно задължени лица, живущи на територията на селата в община Банско, могат да заплащат своите задължения за местните данъци и такси в кметството на населеното място през периода 01.02.2023 г. до 30.04.2023 г.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество