Близо 500 000 лева са успяли да отмъкнат обирджиите на инкасо автомобила в Благоевград

Близо 500 000 лева са успяли да отмъкнат обирджиите на инкасо автомобила в Благоевград

 

Близо половин милион лева са откраднати при въоръжения обир на инкасо автомобил в Благоевград, това е приоритет за местната дирекция, това съобщи днес в града главният секретар на МВР Живко Коцев. Той съобщи за първи път сумата, която е открадната, и която месец и половина след обира се криеше и от прокуратурата и от Областната дирекция на полицията незнайно защо.

Единствено по случая стана ясно, че скоро щяло да има разкрития.

Припомняме, че на 2 декември стана въоръжен грабеж в Благоевград.

Три неизвестни лица нападнаха инкасо автомобил  и отмъкнаха няколко чанти с пари. При опит да спре грабителите, един от служителите на охранителната фирма е прострелян сериозно.

От Окръжната прокуратура съобщиха тогава, че се води разследване за грабеж на парична сума с особено големи размери.

 

Обирът ставна в 6.31 ч. сутринта при банката на централния площад в града.

Инкасо-автомобилът на охранителна фирма е излизал от трезора, в който се съхранява оборотът, събран през нощта. В момента на обира в буса са били шофьорът и негов колега, когато ги нападат трима маскирани.

Свидетели чули изстрели и разправия между обирджиите и охранителите. Живущи в района разказват, че не са успели да видят нищо, защото е било тъмно, но са се изплашили от престрелката.

Свидетел, който отказа да застане пред камера, разказа, че обирджиите се опитали да избягат с лек автомобил по улица, която обаче била затворена и се наложило да минат отново през мястото на инцидента, където лежал простреляният охранител.

Пострадалият е на 51 години от Благоевград, бивш военен служител. По-късно бе открит автомобила на обирджиите, който е бил изоставен и опожарен край Перник.

автор-Пирин Нюз

 

Коментари към новината

Още новини от Общество