Село Делчево се стяга за празника на виното

Село Делчево се стяга за  празника на виното

          

Община Гоце Делчев организира традиционния празник на виното в село Делчево, посветен на Трифон Зарезан. Тази година празникът ще се състои на 3 и 4 февруари 2024 г. /събота и неделя/.

Конкурсът за най-добър винопроизводител и производител на ракия, ще бъде на 3 февруари /събота/ в с. Делчево. Всички, които желаят да вземат участие в конкурса, могат да предоставят мостра на произведено от тях вино или ракия в срок до 30 януари 2024 година в книжарницата на „Престиж бизнес“. Предоставената мостра от ракия трябва да бъде минимум 0.5 литра, а от вино – 0.75 литра. На всяко шише трябва да има името на производителя и телефонен номер за връзка с него, а на мострите с вино и година на производство, както и сорта.

Дегустацията на предоставените за участие в конкурса вина и ракии ще се проведе на 3 февруари от 12.00 часа в „Делчовски хан“.

 

На 4 февруари /неделя/, от 12.00 часа ще се извърши традиционното зарязване на лозята в местността „Баира”. В 12.30 часа ще започне тържеството на площада в село Делчево в което ще участват „Бабугери“ с. Мосомище, самодейци от семата Мосомище, Баничан и Абланица и танцова формация „Гайтани“ гр. София.

За всички, които искат да присъстват на празника е организиран транспорт, който ще тръгне в 10.30 часа от бившия магазин „Валан“.

 

 

 

Коментари към новината

Още новини от Общество