Кметът Владимир Москов връчи плакет на млад шампион по мотокрос

Кметът Владимир Москов връчи плакет на млад шампион по мотокрос

Кметът Владимир Москов се срещна с един от успешните млади състезатели от град Гоце Делчев. Никола Николов Мутафчиев е състезател в СК „Панчо Рейсинг Тийм“ и е роден през 2013 г. Той е Републикански шампион по мотокрос за втори път – през 2020 г. в клас МХ50 и през миналата 2023 г. в клас МХ65.

Заслужил е републиканската си титла с участието си в 20 състезания в цялата страна. Взел е участие в 6 регионални състезания, от които печели 3 първи места и 3 втори места. В кръга от Източно европейския шампионат в Глобаре, Сърбия, Никола зае 3 място.

 

При участието си в отборната купа на Балканските нации печели първо място в своя клас като успява да надвие участници от Румъния, Сърбия, Турция, Гърция и Република Северна Македония. Тази година Никола Мутафчиев взе участие в Световното първенство за деца с националния отбор на България, като най-малкия състезател в своя клас.

Заради постигнатите от него успехи, кметът Владимир Москов му връчи плакет за цялостен принос в развитието на спорта в община Гоце Делчев, както и екипировка, с която да спечели още повече състезания. Кметът на Гоце Делчев го поздрави за постигнатите успехи и му благодари за това, че прославя името на своя град. Той му пожела и още много победи през новия сезон.

Коментари към новината

Още новини от Общество