200 безплатни прегледа ще бъдат направени в УСБАЛО “Проф. Иван Черноземски" през февруари

200 безплатни прегледа ще бъдат направени в УСБАЛО  Проф. Иван Черноземски през февруари

Общо 200 безплатни прегледа ще бъдат направени в УСБАЛО “Проф. Иван Черноземски" по случай Световния ден за борба с рака през февруари. За инициативата университетската специализирана болница по онкология отваря извънредна телефонна линия за записване на пациентите - 0894 62 33 32 (от понеделник до петък от 8.30 до 16.00 ч).

 

Прегледите ще се провеждат в седмицата от 5 до 9 февруари в Клиника по гръдна хирургия с началник проф. д-р Иван Гаврилов, в Отделение по хирургия на гърда и реконструктивна хирургия с началник д-р Ваня Митова; Клиника по коремна хирургия с началник доц. д-р Лъчезар Джонгов, Клиника по урология с ръководител д-р Борис Цингилев, Клиника по лъчетерапия със завеждащ проф. д-р Михайлова, Клиника по нуклеарна медицина с ръководител проф. д-р Елена Пиперкова, Клиника по УНГ болести с ръководител доц. д-р Кирил Попов, Клиника по Гинекология с началник д-р Красимир Ангелов, Отделение по образна диагностика с началник д-р Иво Гергов, Клиника по дерматология с ръководител д-р Наташа Цекова Трайкович. 

 

В кампанията ще се включат и лабораториите от Клиника по клинична патология с началник доц. д-р Свитлана Бачурска и Клиника по микробиология със завеждащ проф. д-р Стефана Събчева. 

 

В резултат на дейността и постигнатите резултати, най-голямото специализирано онкологично лечебно заведение у нас - УСБАЛО „Проф. Иван Черноземски“, е номинирано от Министерството на здравеопазването и одобрено от Европейската комисия за присъединяване в EU4HealthProgramme – 2023-JA-07 като всеобхватен онкологичен център (Comprehensive Cancer Center) за страната. Като такъв УСБАЛО „Проф. Иван Черноземски“ ще бъде включена в създаването на Европейската мрежа на всеобхватните онкологични инфраструктури/ центрове. Целта на мрежата от всеобхватни онкологични центрове е да се преодолеят неравенствата в грижите за онкологично болните и на тях да се предоставят едни и същи качествени здравни услуги във всички държави-членки на ЕС до 2025 г. Това е в изпълнение  на Плана за борба с рака на ЕК, приет преди 2 години.

Коментари към новината

Още новини от Здраве