Плувецът Антъни Иванов: Само в България тревата е дрога, а алкохола си го правим в мазето

Плувецът Антъни Иванов: Само в България тревата е дрога, а алкохола си го правим в мазето

Един от най-добрите ни състезатели по плуване Антъни Иванов бе задържан в Благоевград с марихуана.

Според полицията ,това е станало в сряда, в следобедните часове  в ж.к. „Еленово“ в гр. Благоевград. Иванов и приятелят му от Велико Търново имали странно поведение и затова са проверени. У двамата са открити и предадени с протокол  за доброволно предаване пластмасов гриндер с остатъци от тревиста маса и стъклена лула с тревиста маса, която след направен полеви тест е реагирала положително на канабис с общо тегло около 0,4 грама. Лицата са задържани със заповед за задържане до 24 часа.

„Няма да се оправдавам за нещо, което се случи защото не съм лъжец, но много неща в медиите са написани доста грешно и подвеждащо. Въпреки това бих искал да кажа, че не съм задържан за 24 часа и тази сутрин бях в басейна. Случая вчера беше определен за “маловажен” от органите на реда и бях пуснат след 1 час заради “смешното” количество от 0.02г. Разбирам защо стига всичко това до медиите просто не разбирам защо се вдига шум за такива неща, а не за сериозни такива. Пожелавам ви лек ден. Ето ви и Майкъл Фелпс преди години, но едва ли го наричат с такива епитети каквито вече чух аз. Само в България “тревата” е дрога, а алкохола си го правим в мазето.

Това написа във фейсбук профила си Антъни Иванов след случая.  

Според плувеца имали намерение да ползват канабиса, но не се е стигнало до употребата му.

„Просто така се случи, бях заедно с един мой приятел, с когото не се бяхме виждали отдавна. Имахме намерение, но не го направихме", каза още плувецът.

Коментари към новината

Още новини от Общество