Извънредно заседание на Общински съвет Благоевград

Извънредно заседание на Общински съвет Благоевград

Председателят на Общински съвет Благоевград, Радослав Тасков,  свиква извънредно  заседание на 15 февруари 2024 година /четвъртък/ от 9:30 часа  в зала „22-ри септември”.

Първата точка е относно приемане на Стратегия за управление на общинската собственост на Община Благоевград за периода 2023 - 2027 година.

Ще бъде приета и Годишна програма за управление и разпореждане с имотите – общинска собственост на Община Благоевград за 2024 година.

Ще се разглеждат и предложение  от кмета на Община Благоевград, относно изменение на общата численост и структура на общинска администрация, както и приемане на бюджета, Плана за финансиране на капиталовите разходи за 2024 година и актуализирана бюджетна прогноза  за местните дейности за периода 2025 г. - 2026 г. на Община Благоевград.

Ще се гласува  Програма за приоритети в дейността на Общински съвет Благоевград за мандат 2023-2027, също и осигуряване на средства за обезпечаване на дежурствата на денонощните аптеки за 2024 година.

Има предложение от кмета на Община Благоевград, относно дарение в полза на Първо РУ-Благоевград на движима вещ – частна общинска собственост, представляваща моторно превозно средство – лек автомобил, необходим за нуждите на полицейските и младши полицейските инспектори по териториално обслужване при Първо РУ – Благоевград. 

Коментари към новината

Още новини от Общество