Кметът на Банско опроверга слуховете,че банята в Добринище ще се продава

Кметът на Банско опроверга слуховете,че банята в Добринище ще се продава
От няколко дни се носят слухове за продажба на обществената минерална баня в Добринище. Хората там са притеснени, даже събирали подписка. 
По този повод кметът на Банско Стойчо Баненски направи изявление като  категорично опроверга тези слухове.
"Нникога и никой не е имал намерение да продава банята! Нека жителите на Добринище знаят - аз съм вярващ човек и няма да тръгна срещу хората.
Внушенията за бъдещето на банята са провокирани от лица, които или не познават и не разбират механизма на управление на публичните ресурси в полза на всички жители на общината, или преследват свои лични цели, които не съвпадат с обществените интереси. Инсинуациите не им правят чест. Познавам добре историята на Добринище и на общината, знам още повече за настоящето и имам визия за нейното бъдеще, заради което бях избран за кмет. В тази визия няма промяна на предназначението на банята. Тя ще бъде за обществено ползване, каквато е била винаги.
Заявявам ясно и категорично – трябва заедно да работим за общото благо и просперитета на цялата община. Няма да допусна това да бъде за сметка на никого - нито на банскалии, нито на хората от Добринище. Нужни са общи усилия и готовност за промени, които да оптимизират използването на всички налични ресурси.
Нека, вместо да пилеем време и енергия в измислени проблеми и несъществуващи казуси, да работим заедно и да вървим напред. Светът се развива с бързи темпове и никой няма да ни чака.
Аз съм решен да направя така, че община Банско, за която се говори със суперлативи в световните медии, да продължи възхода си! Това каза кметът на Банско и сложи точка на слуховете.
Всъщност кметът на Банско иска да направи промяна, за да стане банята рентабилна. Предлага се тя да се управлява от общинско предприятие, да се съкратят разходите, за да излезе банята на печалба. И ако обекта е общинско предприятие, то ще може да има финансиране от фондове на МОСВ за ново оборудване. Всяка година банята има загуби от 150 хиляди до 200 хиляди лева.Идеята е къпалнята да бъде спасена от фалит, чрез промяна в управлението. Възможно е и да има повишение на цената на билетчетата. Но всичко ще стане ясно на сесия, където предложението трябва да бъде гласувано.

Коментари към новината

Още новини от Общество