Четвърти ден издирват Ивана от Дупница, стотици се включиха в акцията

Четвърти ден издирват Ивана от Дупница, стотици се включиха в акцията

 

Четвърти ден продължава издирването на 17-годишната Ивана Георгиева от Дупница. Тя е в неизвестност от 22 февруари.  За последно Ивана е била на училище, тръгнала си е, но не се е прибрала  у дома.  Доброволци и служители на няколко институции я издирват. Цяла Дупница тръпне и силно желае момичето да бъде намерено живо и здраво.

Ивана е облечена със светлорозово яке, дънки и бели маратонки. Тя е слаба, с късо подстригана коса,съобщиха от полицията описанието и .

В РУ - Дупница е сформиран оперативен щаб и са предприети незабавни издирвателни действия. Над 200 души - полицаи, жандармеристи, планински спасители, доброволци, доброволното формирование към Община Дупница, горски служители и ловци участват в акцията. Проверяват се околните зони-села, вилни селища, гори.

В издирването има включени и хора с термокамери.

В петък бе намерено якето на момичето на изхода от Дупница към с. Джерман и по следи от него се използват следови кучета.

Момичето е заснето на камери около голям магазин по потник, на които пък личи, че тя се крие от хората. Това навежда на мисълта, че може момичето да се крие някъде.

Ивана има необичайно поведение, посещавала е консултации с психолог и психиатър.

 

Коментари към новината

Още новини от Право и ред