Близо 19 милиона лева ще бъдат инвестирани в община Сандански за реконструкция и ремонт на ВиК мрежа, улици и изграждане на спортни съоръжения

Близо 19 милиона лева ще бъдат инвестирани в община Сандански за реконструкция и ремонт на ВиК мрежа, улици и изграждане на спортни съоръжения

Близо 19 милиона лева ще бъдат инвестирани в община Сандански за реконструкция и ремонт на ВиК мрежа, улици и изграждане на спортни съоръжения

Община Сандански е одобрена за финансиране на четири ключови общински проекти за близо 19 милиона лева. Споразуменията за тяхното финансиране бяха подписани вчера в МРРБ от кмета на община Сандански – Атанас Стоянов и министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков.

Проектите са ключови за град Сандански и тяхната реализация ще реши дългогодишни проблеми с амортизираната ВиК мрежа и възлови пътни артерии в града.

Проектите, за които бяха подписани споразуменията са:

  • Реконструкция и подмяна на ВиК инфраструктура на град Сандански. Проектът включва цялостна подмяна на водопроводната и канализационната мрежа, обновяване на пътната настилка и тротоарните площи на улици „Воден“, „Христо Смирненски“, „Васил Левски“, „Св. Св. Кирил и Методий“, „Св. Св. Козма и Дамян“, „Петър Сарафов“, „Княз Борис I“ и „Стою Хаджиев“. Общата стойност на проекта е 12 600 000 лв.
  • Изграждане на околовръстен път „Южна дъга“ – град Сандански. Проектът включва изграждане на околовръстен път в участъка от ул. „Стефан Стамболов“  до ж.к. „Изгрев“, което значително ще облекчи натоварения автомобилен трафик и ще осигури бърза и комфортна транспортна връзка между жилищните квартали в град Сандански и с. Поленица. Общата стойност на проекта е 1 456 000 лв.
  • Изграждане на улици „Дезудава“, „Първа“, „Втора“, „Трета“ и „Четвърта“ в м. „Нишан Таши“. По проекта ще бъдат изградени водопроводни и канализационни мрежи, асфалтова настилка и тротоари, както и ново улично осветление. Първият етап от проекта вече е в процес на изпълнение и строителните дейности са в ход. Общата стойност на споразумението е 2 292 448 лв.
  • Изграждане на спортни съоръжения в прилежащата зона до Спортна зала – Сандански. По проекта ще бъдат изградени многофункционална спортна площадка, баскетболна площадка, футболно игрище (с размери 60 /40 м), детски площадки и кътове за отдих. Общата стойност на проекта е 2 460 960 лв.

Предстои подписване на споразумения между община Сандански и Министерство на регионалното развитие и благоустройството за още три важни инвестиционни проекта – изграждане на нов общински пазар, цялостна подмяна на водопроводна мрежа в село Склаве и цялостна подмяна на водопроводна мрежа в село Катунци.

С реализирането на проектите, община Сандански продължава своята устойчива политика за подобряване на градската среда и техническата инфраструктура.

Фокусът е насочен и към трайно решаване на един от основните проблеми с амортизираната ВиК мрежа. Поетапната подмяна на водопроводните и канализационни съоръжения в града ще ограничи честите аварии и ще подобри жизнената среда и условията за живот на жителите и гостите на град Сандански.

Същевременно ще се подобрят и условията за безопасно движение по пътищата и ще се облекчи автомобилния трафик в най-натоварените пътни участъци в града.

Сред приоритетите на община Сандански са и грижата за децата и тяхното здраве чрез изграждане на модерни спортни съоръжения, които ще създадат условия за активно физическо възпитание и спорт.

 

 

 

 

 

Коментари към новината

Още новини от Общество