Община Благоевград е домакин на Държавно лично-отборно първенство по спортна гимнастика за купи "Република България"

Община Благоевград е домакин на Държавно лично-отборно първенство по спортна гимнастика за купи Република България

На 22 и 23 март зала "Скаптопара" в Благоевград събира най-добрите състезатели на България по спортна гимнастика. Поводът е Държавно лично-отборно първенство по спортна гимнастика за купи "Република България".

То ще бъде открито в 13:30 ч. на 22 март от кмета на общината Методи Байкушев в присъствието на председателя и генералния секретар на Българската федерация по гимнастика (БФГ) Красимир Дунев и Йордан Йовчев, и председателите на Техническите комитети и главни съдии Цветана Добрева – за жени, и Тодор Тодоров – за мъже.  

В първенството ще участват 165 състезатели от 17 клуба от цялата страна, разпределени в 6 възрастни групи: юноши старша възраст, младежи, мъже, девойки старша възраст, кадетки и жени, сред които и благоевградските клубове ГСК "Любчо Солачки" и ГСК " Пирин Благоевград 2011".

В надпреварата ще се включат и едни от най-добрите състезатели при мъжете Еди Пенев, Йордан Александров, Божидар Златанов, Димитър Димитров, които се борят за спечелване на квота за Олимпийските игри в Париж през 2024 г., както и най-добрата българска състезателка Валентина Георгиева, носител на златен медал от състоялата се в началото на март надпревара за Световната купа в гр. Баку, Азербайджан. Георгиева вече има квота за участие в Олимпийските игри.

На състезанието ще бъдат определени квотите за състава за предстоящото Европейско първенство през м. април-май в гр. Римини, Италия.

Събитието се организира от Българската федерация по спортна гимнастика със съдействието на Община Благоевград.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество