БСП в Благоевград с нов лидер

БСП в Благоевград с нов лидер

Днес в БСП -Благоевград си избраха нов лидер-това е 38 годишният Веселин Христов. От 49 делегати, 44 са присъствали и гласували на извънредната изборна конференция.

За председател е утвърден единодушно Веселин Христов.

Оздравяване на общинската организация, приемственост, увеличаване на членския състав в Благоевград и работа за спечелване на изборите за ЕП, са първите задачи на Веселин Христов. Той е категоричен, че не бива да се допуска разцепление на лявото политическо пространство и припомни, че това е изиграло лош резултат на преминалите местни избори за кмет и съветници.

Гост на конференцията бе организационният секретар на НС на БСП Борислав Гуцанов,

Владимир Москов,зам-председател на БСП , областният лидер в Пиринско Валери Сарандев и Костадин Юнчов, секретар в Областния съвет.

Борислав Гуцанов е убеден, че подновената партийна организация в Благоевград ще бъде възродена и настроенията за разцепление ще бъдат преодоляни. Пробуждане трябва да има не само в БСП, но и сред българския народ, каза още Гуцанов. Според него по-добре е да има нови избори в страната, отколкото да се търпи това предателско правителство и сглобка.

Днес събрание имаше и в Банско, там червените активисти избараха за свой нов лидер Димитър Везюв.автор-Пирин Нюз

Коментари към новината

Още новини от Политика