Кирил Петков: ПП-ДБ взима и веднага връща втория мандат, отиваме на избори

снимка-Булфото
снимка-Булфото

"Продължаваме промяната - Демократична България" ще върнат мандата на президента неизпълнен. Ще върнем папката празна, каза съпредседателят на „Продължаваме промяната“ и на парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“ Кирил Петков, по БТВ.

"Николай Денков ще вземе папката, ще бъдем заедно с другите лидери", посочи той. "Това, което се видя вчера, е, че дори последният ни опит да си спазим уговорката и да покажем, че държавата няма да я хвърляме в хаос, беше отхвърлен от ГЕРБ. От тази гледна точка, ще я върнем празна", каза Петков.

"Аз съм много горд, вчера някои хора се опитваха да казват - "вие се молите". Въобще не се молим. Това, което се опитахме да покажем, е какво означава да си спазим думата и какво значи да правиш нещо с чувство за дълг. Направихме го. Получихме поредната щуротия там, седем страници измислени текстове от ГЕРБ и тези хора показаха, че не могат да си държат на думата. Ние не го очаквахме и сега отиваме с чиста съвест да върнем втория мандат", коментира Петков.

Съпредседателят на ПП-ДБ ген. Атанас Атанасов също потвърди, че от коалицията ще върнат на президента празна папка за втория мандат.

"Ще отидем при президента с ръководството на парламентарната група и с Николай Денков, но ще върнем празна папката, защото нямаме подкрепа за създаване на правителство. Вчера следобед ГЕРБ заявиха категорично, че не желаят да участват в преговори за втория мандат. Би било чудо да има някаква промяна, но не зависи от нас. Всички видяха, че ние направихме всичко възможно и се борихме до последно за това да има правителство. Защото много добре съзнаваме като политическа сила, че близо две трети от българските граждани не желаят предсрочни избори", каза Атанасов по БНТ.

Той подчерта, че "отговорността за това, че отиваме на предсрочни парламентарни избори е категорично на ГЕРБ."

Коментари към новината

Още новини от Политика