Празнично сияние в Симитли

Празнично сияние в Симитли

Грейна и Симитли. По-хубав от всяка година, най-хубав от всички. Цялата градска градина е в приказно празнично сияние. С  много трепет всички, и малки и големи, очакваме паленето на коледните светлини. Добрият белобрад старец, който хлапетата чакат с нетърпение от декември миналата година, пристигна за изненада на всички с  училищния автобус,празнично украсен с пълни чували с най-хубавите подаръци и неговата прекрасна Снежанка. Симитли пак грейна в празнична премяна. Старт на най-светлите, най-топлите празници в най-студените дни дадоха децата с празничен коледен концерт. 

Празничната програма за посрещането на Дядо Коледа и Снежанка  беше подготвена от учениците на СУ“Св.Св.Кирил и Методий“ в Симитли.

В духа на Коледа беше и поздравът за Снежанка и Дядо Коледа от пеещите ученици към училището в Симитли. Стихотворение за смирението и добрината в душите и сърцата казаха децата.

Дядо Коледа и Снежанка поздравиха всички и им пожелаха най-красиви дни през новата година. Най-милото писмо до белобрадия старец беше прочетено пред всички, а в него децата не си пожелаваха нищо материално, а само мир, любов, добрина и щастие през годината.

В миг цялата градска градинка, препълнена от малки и големи, замлъкна и започна обратното броене за тържественото запалване на светлините на елхата на града. Тя грейна и озари погледите на стотиците присъстващи, на фона на 15-минутна заря, която придаде още по- голяма празничност на голямото събитие. 

Коментари към новината

Още новини от Любопитно