ТРИ ПЛАНИНИ-ПЪРВОКЛАСНА ФЕРМЕРСКА СРЕЩА: Тежковози и животновъдно изложение в Разлог

ТРИ ПЛАНИНИ-ПЪРВОКЛАСНА ФЕРМЕРСКА СРЕЩА: Тежковози и животновъдно изложение в Разлог

ТРИ ПЛАНИНИ – ПЪРВОКЛАСНА ФЕРМЕРСКА СРЕЩА
Тежковози и животновъдно изложение

На 11 и 12 май град Разлог ( мeстността „Байова Борика“) посреща най-силните коне на България и представя мащабно животновъдно изложение. Двудневното събитие ще започне със спортна надпревара между коне от порода Тежковоз в пет категории от 600 до 700, от 700 до 800, от 800 до 900 и над 900 кг. Специална категория ще представи и надтегляне между чифт конни впрягове. За публиката се предвидени забавни атракциони и празнична томбола с голяма награда - лек автомобил. Замерването на конете ще започне в 9:00 ч, а първият старт ще бъда даден в 11:00 ч.

Регламент на турнира:

Дължина на трасето 30 метра, контролно време 3:00 минути. Двама водачи на трасе и водене само на поводи зад конете със спазване хуманно отношение към животните. Присъствие на ветеринарни лекари от Националната асоциация по коневъдство (НАК) и двама съдии на терен. Награждаването ще се извърши след финала на последната категория, когато ще бъде изтеглена и голямата награда от томболата. Наградния фонд за всички категории: I - 1000 лв, II - 600 лв , III – 300 лева, с купи и чувал фураж. Впряговете участват без финансови награди и ще получат само фураж. (150 лв входна такса за всички участници).

На следващият ден 12 май същото място ще посрещне най-голямото животновъдно изложение за района на Разлог и околностите, което обединява стопаните и богатото биологично разнообразие от животни отглеждани на територията на три планини – Рила, Пирин и Родопите. Над 200 животни сред които коне, магарета, овце, кози, крави, телета, пернати и др. ще бъдат оценявани от експертна комисия, а най-добрите екземпляри ще бъдат наградени. За посетителите на изложението са предвидени алеи за разглеждане на представените животни подредени по породи, езда за деца, образователни викторини и голяма награда от домакините – конче.
Изложението ще бъде открито в 10:00 ч с традиционните за района чауши и богата фолклорна програма.

Записване за изложбата с краен срок 2 май:
Овце и кози - Димитър Кехайов 0898 54 74 54
Крави - Благой Велев 0887 30 20 86
Коне - Владимир Цолев 0897 70 80 81

Коментари към новината

Още новини от Общество