Кметство Баня освежава района около Турската баня

Кметство Баня освежава района около Турската баня

Кметство Баня стартира освежаване на района около Турската баня. Служителите на кметството боядисаха всички метални стълбове за осветление и парапети в парка около банята.

 

Паркът около банята е предпочитано място за разходки и отдих на жителите и гостите на китното селце. За децата пък е любима дестинация за игра, защото там е парк „Воден атракцион“. Тук има направена специална водна атракция, подходяща за деца от различни възрасти. Тя едновременно забавлява и образова малчуганите. Благодарение на атракцията децата научават за свойствата на водата. Едно от любимите занимания, които помним от детството си е играта с пясъка, тук има специална зона, където децата правят пясъчни фигури.

 

Нарастващото присъствие на Спа хотели в Баня показва, че традицията на селото като курортно селище и балнеоложки център се затвърждава и интересът към минералните извори постоянно расте.

Предстои да се довърши освежаването на Туристическия информационен център, започнато есента на изминалата година, който е отправна точка за двете Стари бани.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество