Христина Спасова връчи апел-декларация за нормална работна среда на Омбудсмана Злата Ризова

Христина Спасова връчи апел-декларация за нормална работна среда на Омбудсмана Злата Ризова

 

Председателят на новоучреденото Сдружение „Съзнание“ Христина Спасова отправи  апел-предизвикателство за работа без насилие, за толерантност, за смирение и човечност ,за нормална работна среда в  Общината, Областната управа и Общинския съвет.

Декларацията тя връчи в първия работен ден на благоевградския Омбудсман Злата Ризова.

„Ние реално стартираме един социален експеримент чрез тази декларация, предизвикваме институциите да я приемат и да покажат, особено сега преди Великден, че можем да бъдем по-добри, по-любезни, да се държим човешки.

Целта е подобряване на обществената среда , която не желаем да допуска унижение на  човешкото достойнство и да предизвиква стрес, безпомощност или страх.

Учредителят на "Съзнание" Христина Спасова, която е бивш заместник- кмет по културата в областния център, призова институциите да се обединят в името на доброто. "Няма път към мира - мирът е пътят", изтъкна тя, взаимствайки слогана от Махатма Ганди.

"Правим експеримент. В рамките на 40 дни - библейска символика, ще проучим поведението в Общински, Областни и други администрации за евентуално допуснато вербално насилие на работното място. Призоваваме да се избягва то във всякакви форми. След това ще направим анализ. Вярваме в доброто. Отричаме всякакви безмислени битки и ще продължим в тази насока, изтъкна Христина Спасова.

Омбудсманът прие декларацията и каза:- Давам си сметка за отговорността. Аз също ще апелирам към институциите за недопускане на вербалното насилие на работното място. Още повече, че сме на прага на избори,каза Злата Ризова и обеща да предаде призива  до колкото се може повече институции.

Коментари към новината

Още новини от Общество