Община Благоевград се отказа от социалните жилища в кв.Струмско след бунта на жителите

Община Благоевград се отказа от социалните жилища в кв.Струмско след бунта на жителите

„Няма да строим общински жилища и социален комплекс в района. Това решение взехме заедно с представители на кв.Струмско, след като обсъдихме всички аргументи. Хората от квартала имат нужда от зелени площи, места за отдих и спорт, а най-вече от детски площадки.

Затова с екипа ми ще работим за изграждане на нов модерен парк в квартала с подземен паркинг под него. Ще кандидатстваме за финансиране по европейската програма "Развитие на регионите". Ако проектът бъде одобрен, паркингът ще облекчи трафика, ще освободи пространство и ще ни позволи да превърнем "кафявите петна" в приятни междублокови пространства. Освен това за периода на устойчивост паркингът ще бъде безплатен за гражданите - такова е условието на програмата, това съобщи кметът на Благоевград Методи Байкушев.

„Живеещите в един от най-големите квартали на Благоевград заслужават да имат по-добри условия и по-добра градска среда.

Община Благоевград ще търси други подходящи терени за сгради за социални услуги и общински жилища, които са от голяма важност за уязвимите групи и хората в неравностойно положение.
Благодаря на представителите от жк. Струмско за конструктивния разговор!

Когато гражданското общество е будно, всяка община може да върви напред.

Изпълнявам обещанието си за провеждане срещи във всички квартали и селата в общината. Вече посетих Церово, Еленово, Изгрев и Струмско. Това написа  във фейсбук профила си Байкушев. Преди две седмици в квартала избухна масово недоволство от проектите на общината да се правят социални центрове, плъзна слух,че новите обекти ще бъдат ползвани за настаняване на бежанци или роми. Кметът направи една среща в квартала, но чу обвинения и съмнения. Затова се проведе по-късно среща в кабинета му с представители и решението е да няма строителство.  Автор-Пирин Нюз

Коментари към новината

Още новини от Общество