Богдан Боцев и Ал.Мацурев се отказаха от участие в парламентарните избори

Богдан Боцев и Ал.Мацурев се отказаха от участие в парламентарните избори
Богдан Боцев досегашен депутат от БСП се отказа да участва в предстоящите парламентарни избори. Това той направи с пост във фейсбук профила си,в който обяснява, че предпочита да бъде полезен като зам-кмет на община Гоце Делчев. Същото направи и банскалията Александър Мацурев, и той се отказа от традиционното си пето място в листата на ГЕРБ и видя своята полезна роля като общински съветник в курортния град. 
Публикуваме обръщенията и на двамата по повод отказа им от изборите.
 
Богдан Боцев:
Скъпи приятели,
Вероятно много от вас реагират с недоумение, апатия и неразбиране към поредните парламентарни избори!
Сбърканите коалиции доведоха и до объркани избиратели.
Провокиран от подобни, както и лични причини, реших да не участвам в предстоящите парламентарни избори и да се завърна в екипа на община Гоце Делчев в ролята си на заместник кмет.
В допълнение, аз вярвам, че мога да бъда много по-полезен и ефективен, работейки за развитието, просперитета и проблемите на местните хора, или с други думи - да работя тук, на място, като част от екипа на Общината.
Вие ми гласувахте доверие на парламентарните избори, което аз ще се постарая да оправдая и тук, на местно ниво, фокусирайки се върху конкретни цели, резултати и проблематики, които познавам в дълбочина и върху които мога да влияя.
И като всеки един друг човек, който се мотивира от това, усилията му да имат смисъл и да дават резултат, аз вярвам, че тази ми нова, “стара” роля е правилното към този момент място за мен.
В заключение, ще погледна с надежда и оптимизъм към новия парламент. По време на краткото съществуване на последното НС постигнахме одобрение на проекти за 30 милиона лева за община Г.Делчев, което надявам се да бъде само отправната точка на много бъдещи успехи за нашата община!
Благодаря ви за разбирането и доверието!
Оставам на линия, за всичко, за което мога да бъда полезен, тук в община Гоце Делчев.
 
И Александър Мацурев от Банско се отказа от участие в листата за народни представители от ГЕРБ. Ето и неговите мотиви изложени във фейсбук:
Идва момент, в който човек трябва да заеме позиция, която нито е безопасна, нито политична, нито популярна, но той трябва да я вземе, защото съвестта му казва, че така е правилно.“
Думите са на гениалния хуманист Мартин Лутър Кинг и винаги, когато съм ги препрочитал, съм знаел, че точно това верую е и моята причина да се занимавам с политика. Винаги дълбоко в себе си съм приемал, че основната мисия на всеки, захванал се с работа в полза на обществото, е точно тази - да отсява обществено значимото от личното.
Знам, че в ГЕРБ сме хора, които отстояваме обещаното и работата в полза на общесвото е не само наша кауза, а мисия.
Затова искам отсега, още преди началото на предизборната кампания да заявя, че по мое лично решение оттеглям кандидатурата си за предстоящата надпревара за 50-то Народно събрание, като кандидат за депутат. Причитата за това е прозаична - вярвам, че като общински съветник и общински координатор на ПП ГЕРБ в Община Банско в момента мога да съм най-полезен за общата цел - заедност, спокойствие и сигурност!
Вярвам, че заедно ще постигнем онова, за което и аз персонално съм работил през дългата си политическа кариера, в която два пъти съм бил и част от парламента.
Знам, че и този път ще направим верния избор, а ПП ГЕРБ ще запази своето водещо място в региона, защото именно нашата партия е доказала през годините, че е единствената, която работи реално за благото на хората.
Продължавам да работя активно за висок резултат на изборите за коалиция ГЕРБ -СДС и разчитам на вашата подкрепа. Убеден съм, че сега не е време за дребни политически боричкания, а е момента да си отвоюваме обратно държавата.
Защото е важно!
 
 

Коментари към новината

Още новини от Политика