Росен Желязков:Наясно сме ,че тази предизборна кампания няма да бъде чистоплътна

Росен Желязков:Наясно сме ,че тази предизборна кампания няма да бъде чистоплътна

„За съжаление отново сме в предизборна кампания. Казвам за съжаление, защото демократичния процес преминава през тежки изпитания и без ясен управленски резултат.
От ГЕРБ влизаме  в тези избори с ясното съзнание, че тази предизборна кампания няма да бъде чистоплътна. Това заяви Росен Желязков, водач на листата на ГЕРБ в Пиринско ,при регистрацията на листата в Благоевградски избирателен район.  

"Това от своя страна ще провокира продължаване на конфликтния тон между участниците в следващия парламент. Затова нашето желание не е декларативно в никакъв случай. Не е и двулично затова, че искаме да водим позитивна кампания. Според него  в момента се наблюдава силно стагниране на ядрата в политическите партии и нежелание за участие в политическия процес на голяма част от българското общество. 

"Политиците сме длъжници, затова ще се опитаме да неглижираме компроматния език, езика на омразата, да не търсим противопоставяния и единоборство в желанието си на всяка цена да излъчваме победители, било в дебати, било в преки сблъсъци, било в говорене или изяви",каза още Росен Желязков.

"След изборите, а това е скоро, на 10 юни – трябва да се седне и да се мисли какво ще бъде следващото правителство, защото то няма да е съставено от две партии, а от три или повече, обединени около определени ценности", прогнозира той.

"Оттук нататък експериментите трябва да приключат", категоричен бе той.  "Окичването с огърлицата на реформаторството не принадлежи на някого. Тези, които губят политическо доверие и присъствие, не могат да бъдат носители само на демократичния наратив. Ще подходим през призмата на възстановяване на стабилността през смислени процеси като промените в съдебната система, най-важната пък е заетостта и икономическата сигурност, която е предпоставка за демографията в страната", каза още той.

Коментари към новината

Още новини от Политика