Рокади в ОбС-Благоевград след решение на съда

Рокади в ОбС-Благоевград след решение на съда

Василиса Павлова остава общински съветник от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ в ОбС – Благоевград. Това обяви  в решението си състав на ВАС. Върховните магистрати отмениха като неправилно решението на Административен съд – Благоевград само по отношение на Василиса Павлова, а в останалата част го потвърждават.

Припомняме, че съдия Тодор Тодоров поиска ОИК -Благоевград  да се поправи в частта на обявения брой преференции за Антония Сивикова – кандидат за общински съветник под №109 в кандидатска листа № 66, коалиция „ПП – ДБ“, и в частта, с която кандидатът №103 в същата кандидатска листа Василиса Валеова е обявена за избран общински съветник.

Освен това следва да бъде отменено и в частта на обявения брой преференции за Ваня Алексиева – кандидат за общински съветник под №103 в кандидатската листа на МК „ВМРО – БНД (Български глас)“ и в частта, с която кандидатът №107 в същата листа Петър Андонов е обявен за избран общински съветник. С тази рокада Радослав Тасков губи един от най-послушните си съветници-П. Андонов.

Следва ОИК – Благоевград да прекрати предсрочно пълномощията на общинските съветници Крум Стоилов и Петър Андонов и на тяхно място да влязат и положат клетва Антония Сивикова от коалиция „ПП – ДБ“ и Ваня Алексиева от МК „ВМРО – БНД (Български глас).

Коментари към новината

Още новини от Общество