Благоевградчани избраха плажовете вместо изборните урни

Благоевградчани избраха плажовете вместо изборните урни

Рекордно нисък процент гласували на изборите бяха отчетени в Благоевград от зората на демокрацията до днес. Едва 25,67% са упражнили правото си на глас. Тук има една малка уговорка, че една трета в списъците са македонци, които не гласуват, но изкривяват точната картина. Въпреки това гласувалите са обидно малко. Останалите избраха плажовете в региона и Гърция. Повечето не си правеха сметка да отидат до урните, защото заминаха още ден преди изборите. Общо процента на гласували в Пиринско е едва 35,06% или 110 638 души са пуснали бюлетини, от 315 547 имащи право на глас.

Това означава само едно-съзнателен бойкот на политиците.

Хората не вярват, че със своя глас ще променят нещо. Защото за който и да гласуват ,после се правят едни сглобки, едни договорки, конструира се някакъв кабинет, от който народа изпитва само страх и притеснения, а не доверие. Страх, че решенията не са правилни и не водят до просперитет на нацията.

И още, предизборната кампания беше вяла, скучна, липсваха точните послания. Говоренето на кандидатите показа, че не познават реалността и битието на обикновения българин. Никой не успя да разкаже своята визия за бъдещето на страната, на региона,на децата ни, така че хората да разпознаят своята мечта.

Никой не каза-сбъркахме, но с ваша помощ ще оправим нещата. Разхождаха се едни костюмари по пазарите, хилеха се неадекватно и не вдъхваха доверие. Така потънаха много качествени кандидати, заради лош пиар или никакъв, заради липса на опит и калпави съветници. Младите пък вообще никой не успя да ги спечели, да ги разговори, да опита да влезе в техните обувки. Но по партийните офиси се правеха едни обобщения от сорта- хората  не знаят какво искат, опростачването е голямо, не ни чуват и тинтири-минтири. Да, не всички са учили в чужбина, и да не всички са много умни, но инстиктите на всички работят правилно. Искат добри доходи, добра работа, пълен хладилник, здрави деца, перспектива и сигурно бъдеще. Не искат  връзкарство, корупция, шуробаджанащина, не искат да членуват в партии, за да си уредят сладка работа и кариера. Не искат институции с двойни стандарти и още и още….

Коментари към новината

Още новини от Политика