ГЕРБ и ДПС си делят по 3 мандата в Пиринско, ПП"Величие" получава 1 мандат

ГЕРБ и ДПС си делят по 3 мандата в Пиринско, ППВеличие получава 1 мандат

ГЕРБ-СДС са първа политическа сила в Пиринско с 28,65%  при малко над 90% обработени протоколи.  Но радостта в щаба им бе кратка, след като се разбра, че вместо 4 депутатски места ще имат 3, защото по системата за преразпределение  един мандат отива при  ПП„Величие“, въпреки че в Благоевградска област партията има 2,44 процента..

ДПС е на второ място с рекорден резултат от 27,67    и също ще има 3 депутатски места.

Трети са ПП-ДБ със скромния резултат от 9,06 % ,  ,ПП“Възраждане  са четвърти с 8,47%, а БСП се срина и стигна до скромните 7,66%   ,на опашката са ИТН с 4,66%.

Резултатите разделени по мандати за новия парламент са

ГЕРБ-СДС- 3

ДПС-3

ПП-ДБ- 1

Възраждане-1

БСП-1

ИТН-1

Новите 11 депутата от Благоевградски МИР

Битката за преференции отново ще пренареди листата на ГЕРБ-СДС и там по традиция последния ще бъде първи-Стефан Апостолов, син на кмета на Симитли има близо 7000 преференции. Това го нарежда втори след водача Росен Желязков. Костадин Стойков от Петрич е трети с 6 хиляди лични гласа.

 ДПС вкарва трима депутати- Делян Пеевски,  Йордан Цонев и Ибраим Зайденов.

ПП-ДБ ще се представлява от водача си Андрей Цеков.  ПП“Възраждане“ отново излъчва адвокатката  Цвета Рангелова. От БСП влиза водачката на листата Корнелия Нинова. От ИТН влиза  Тошко Йорданов,а Георги Куков-фармацевт от Кюстендил ще представлява Пиринско от ПП“Величие“.

 автор-Пирин Нюз

 

 

 

 

Коментари към новината

Още новини от Политика