Биячът на благоевградската бизнес дама Стефка Терзиийска е обвинен в опит за умишлено убийство

снимка-Пирин Нюз
снимка-Пирин Нюз

Младежът, който преби с метален прът и осакати благоевградската бизнес дама Стефка Терзийска, е обвинен в опит за умишлено убийство. Това съобщиха от Окръжна прокуратура – Благоевград,която  внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу 21-годишния извършител Кирил Лукаров.

Обвиняемият  е осъждан за грабеж, причиняване на средна телесна повреда и за трафик на хора. За него в МВР има няколко криминалистични регистрации.

Към м. октомври 2023 г. обвиняемият живеел с майка си в гр. Благоевград. Поддържал контакти с криминално проявени лица в града, от които купувал наркотични вещества. Често изпадал в парични задължения към тях.

С оглед положението му на зависимост, бил лесно убеден от неизвестно лице да извърши убийство на 46-годишната Стефка Терзийска.

 За целта му била дадена информация за местоживеенето й, външните й белези, управляваният от нея автомобил. За тази „услуга“ му била обещана облага - опрощаване на натрупани значителни дългове към криминално проявено лице.

В хода на разследването е било установено, че Стефка Терзийска  е била омъжена за гръцкия гражданин Йоанис Козас, с когото окончателно се разделили 2013 г. Отношенията им останали обтегнати. Между двамата възниквали спорове за пари и подялба на фирмите. Мъжът я заплашвал, като в тази връзка била издадена ограничителна заповед срещу него.

Обвиняемият Лукаров  поел поръчката за умъртвяването на бившата съпруга и пристъпил към изпълнението й на 10.10.2023г.

Облечен изцяло с черни дрехи и качулка на главата, той застанал пред входа на жилищния блок, очаквайки жертвата си.

Последвал жената, когато тя излязла от дома си. Извадил от дрехите си метален прът с дължина около 75 см, тип „кози крак“, сложил латексова ръкавица на едната си ръка и нанесъл с него няколко силни удари в теменната част по главата на Стефка Терзийска.  Пострадалата се обърнала, инстинктивно се опитала да се предпази и побягнала. Извършителят я последвал, нанасяйки й удари по краката.

Жената успяла да стигне до оживена улица, където й била оказана помощ. Междувременно Лукаров  избягал, изхвърлил носената от него шапка и металния прът, свалил дрехите си и латексовата ръкавица, като ги скрил под паркиран автомобил.

Прибрал се вкъщи и споделил на майка си, че е търсен от полицията заради извършеното незаконно деяние. Тя го закарала в гр. Сандански, където бил издирен от полицейски служители.

По досъдебното производство е извършен оглед на местопроизшествие, намерени са и са иззети веществени доказателства, назначени са и са изготвени експертизи - комплексна ДНК-профилирана, дактилоскопна и съдебномедицинска.

Установено е, че на пострадалата  са били причинени различни по вид и тежест травматични увреждания, в т.ч. нараняване, проникващо в черепната кухина, затруднение на движенията на ръката, травма, причинила постоянна слепота на окото.

Съвкупният анализ на доказателствата сочи за виновността на обвиняемия К.Л. Той действал като извършител в съучастие с неустановен подбудител, за когото са отделени материали в друго досъдебно производство.

Предстои делото да продължи в съда.

 

Коментари към новината

Още новини от Право и ред