Борисов: Ще предложим правителство на малцинството,ако не избори отново

Борисов: Ще предложим правителство на малцинството,ако не избори отново

"Ще предложим правителство на малцинството. Това е отговорното поведение на ГЕРБ-СДС като победител на изборите". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред репортери след консултации при президента Румен Радев за съставяне на кабинет.

"Правителство може да бъде съставено само от първия мандат. Моите уважения към всички останали, но щом сме първи, хората не искат да получават отново премиер Денков или друг. Ние ще понесем отговорност като победители и ще предложим правителство на малцинството", обяви Борисов.

"Бил съм три пъти премиер, четвърти път би бил в повече. Ще предложа друг човек за министър-председател", уточни той.

Лидерът на ГЕРБ допълни още, че очаква от всички отговорни хора и формации, които не искат отново нови избори, да подкрепят ГЕРБ в правителство на малцинството.

"Има ли значение кой ще бъде премиер, след като милиардите стоят в Брюксел и са замразени. България вече е донор, даваме повече пари в ЕС, отколкото получаваме", изтъкна Борисов. 

"Изборите са решение, но лошо решение. Моите уважения към ИТН, но когато формацията на Слави Трифонов спечели изборите, те не съставиха правителство. Сега, когато са последни на редицата, настояват да правят правителство", напомни лидерът на ГЕРБ.

"Призовавам всички колеги политици да се успокоят и да търсим заедно някакъв компромис. ГЕРБ като първа политическа сила с голяма преднина трябва да има премиер, отбрана и външно министерство. Но ако и за тези три точки ни диктуват какво да правим, по-добре да ходим на избори", категоричен бе Борисов.

Коментари към новината

Още новини от Политика