Пациент заспал с цигара в уста предизвика пожар в отделението по ортопедия в МБАЛ-Благоевград

Пациент заспал с цигара в уста предизвика пожар в отделението по ортопедия в МБАЛ-Благоевград

Пожар избухна в отделението по ортопедия в МБАЛ-Благоевград, за късмет няма тежко пострадали. Петима са обгазени, а други четирима са с леки изгаряния.

Инцидентът е станал рано сутринта около 4,30 часа. Пожарът е тръгнал от стая, в която е бил настанен опериран клошар. Той е запалил посред нощ цигара,но заспал и така лумнали пламъци. Дежурните медици са реагирали бързо и адекватно и са успяли да извикат пожарна и да евакуират болните от другите стаи-общо девет пациенти. Те са настанени в отделението по хирургия. Всички са  обгазени, но няма опасност за живота им. Един пациент има по-тежки изгаряния и е транспортиран за клиниката по изгаряния в София,но без опасност за живота.Два екипа на пожарната служба са овладели бързо пожара. Отделението по ортопедия се намира на последния етаж на една от сградите на болницата.        

Стаята,от която е тръгнал пожара, е напълно изгоряла. Щетите са големи, отделението е неизползваемо и ще трябва сериозен ремонт.

Доктор  Димитър Димитров - директор на МБАЛ-Благоевград е уведомил за ситуацията Министерството на здравеопазването.

Той  уточни, че пожарът е започнал от стаята на най-тежко пострадалият пациент. Тя е напълно унищожена, засегнати са още две стаи. „Цялото отделение подлежи на ремонт, огънят е бил доста силен, отделението е в дим и сажди и трябва да бъде ремонтирано. Д-р Димитров отбеляза, че персоналът на ортопедичното отделение се е справил със ситуацията и благодарение на своевременната им намеса няма тежко пострадали.

Засега отделението по ортопедия ще бъде приютено в отделението по хирургия.

Коментари към новината

Още новини от Общество