Европейската седмица на спорта стартира от площад „Македония“ в Благоевград

Европейската седмица на спорта стартира от площад  Македония  в Благоевград

Европейската седмица на спорта тази година ще стартира от площад „Македония“ в Благоевград. Това стана ясно след среща между зам.-министъра на спорта Петър Младенов и зам.-кмета по култура, спорт и туризъм на Благоевград Станислав Кимчев. На работа среща те обсъдиха организацията на събитието.
Инициативата, която тази година се провежда под мотото „Бъди активен, остани във форма, мисли зелено“, ще стартира на 23 септември в 11ч. на площад „Македония“ в Благоевград. Тя ще обхване 8 областни града. По време на срещата стана ясно, че ще спортните клубове от областта ще може да демонстрират дейността си. Зам.-министър Младенов допълни, че очакват предложения, свързани с организацията на кампанията. Зам.-кметът Станислав Кимчев изрази готовност общината да окаже пълна подкрепа при реализацията на Европейската седмица на спорта. За момента е ясно, че във връзка с инициативата в Благоевград ще дойдат най- изявените ни спортисти. Именно на събитието в Благоевград от Министерство на спорта планират да наградят най- изявените ни спортисти от олимпиадата в Париж.
На срещата в Благоевград присъства и Теодорина Тодорова, директор на дирекция „Европейски програми, проекти и международно сътрудничество“ към Министерство на младежта и спорта.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество