Строят удължаването на АМ Струма до разклона за Банско

Строят удължаването на АМ Струма до разклона за Банско

След като жители на цяла Югозападна България организираха подписка, в която се включиха 6000 души, за удължаване на АМ „Струма“ до разклона за Симитли и Банско, това вече е факт. От Министерство на регионалното развитие и АПИ направиха много бърза организация и в момента това частично удължаване се довършва.

Предстои и да се премахне и старият неизползваем железопътен мост, който пречи.

 

В последните седмици, точно на това място, в края на АМ „Струма“ преди разклона за Симитли и Банско, ставаха километрични задръствания, които достигаха чак до тунела „Железница“.

С новото трасе, което е част от довършването на АМ „Струма“, тапите, които се получават от вливането на идващите от курортите около Банско и тези от Гърция, се избягват. Ще остане натрупването на автомобили  в Кресненското дефиле, но и това в близките 3 до 4 години ще е в миналото, когато се построи магистралата от Кресна към София – така нареченият „Източен вариант Г 10/ 50“. Той ще е с габарит 10.5 метра, включващ две ленти за движение и една аварийна. На местата с изкачвания и виадукти, ще има и още едно, трето, платно за бавнодвижещи се транспортни средства. С изграждането на удължението на АМ „Струма“ до разклона за Симитли и Банско, след 20 годишно забавяне, започва довършването на АМ „Струма“. / ЕКОНОВИНИ.BG

 

Коментари към новината

Още новини от Общество