Започва ремонт на Кукления театър в Благоевград

Започва ремонт на Кукления театър в Благоевград

Започва дългоочакван ремонт на Куклен театър - Благоевград. Вече е подписан договорът за възлагане на строително-ремонтните дейности на „Дизайн 13“ ООД.

В следващите два месеца изцяло ще бъде преобразен салонът на театъра, така че актьорите и малките зрители да посрещнат новия театрален сезон в по-приветлива и уютна обстановка.

Ще бъде реновирана театралната сцена, нивото ѝ ще бъде повдигнато с цел осигуряване на по-добра видимост. Ще бъдат монтирани нови седалки с по-ниски облегалки, съобразени с възрастта на аудиторията. От 80 на 140 ще бъде увеличен и броят на седящите места. Предвиден е и ремонт на подиума в периметъра, определен за зрители.

Това е първият ремонт на Куклен театър - Благоевград от 2017 година насам.

Стойността на предвидените дейности е 66 360 лева с ДДС, средствата са осигурени от държавния бюджет като целева субсидия за Община Благоевград, а срокът за изпълнение е 60 календарни дни.

Куклен театър – Благоевград е създаден през 1975 г., той е сред най-значимите културни институти на общината и региона. Любимо място на поколения деца. През близо 50-те години на своето съществуване театърът постига впечатляващи резултати, негови постановки са гостували не само на сцените в региона, но в страната и чужбина. Театърът е едно много значимо звено в културния живот на община Благоевград и областта.

Ремонтните дейности са част от приоритетите  на общинското ръководство за обновяване на материалната база на културните институти и подобряване на условията за развитие на културата.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество