Кметът на Разлог инж. Красимир Герчев се срещна с министър инж. Виолета Коритарова

Кметът на Разлог инж. Красимир Герчев се срещна с министър инж. Виолета Коритарова

Кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев се срещна със служебния министър на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова и председателя на АПИ инж.Йордан Вълчев по време на инспекцията на изграждането на пътния възел край Симитли, в който се включва автомобилния поток от Банско към столицата.
„Потокът от Банско в посока София ще има своя лента, така няма да се изчаква потокът от Кулата и Сандански“, обеща министър Коритарова, която съобщи, че скоро ще бъде готова новата 600-метрова отсечка, която ще осигури безпроблемното събиране на трафика.
Кметът  изрази задоволство от това временно решение на проблема със задръстването на пътния възел в Симитли, в което попадат хиляди гости на Банско в края на всеки уикенд и празнични дни.
Решението за изграждането на отсечката, която да разтовари трафика, бе взето след активните действия на местните власти и жителите на Югозападна България, които с подписка апелираха Министерство на регионалното развитие и Агенция „Пътна инфраструктура“ да предприемат спешни мерки за доизграждане на АМ „Струма“ при град Симитли чрез разширение и обособяване на стеснението преди разклона за град Разлог и Банско.
Преди инспекцията, в Симитли бе проведена работна среща, на която народният представител Стефан Апостолов, областният управител на Благоевград – Георги Динев, заместник-областните управители на Благоевград – Христо Ангелов и Елхан Кълков, кметовете на общините Симтли – Апостол Апостолов, Банско – Стойчо Баненски и Разлог – инж. Красимир Герчев, обсъдиха с министър Коритарова въпроси, свързани с пътната инфраструктура в региона, както и финансираната от държавния бюджет Инвестиционна програма за общински проекти.

Коментари към новината

Още новини от Политика