Баня отпразнува своя празник с нова песен, посветена на селото

Баня отпразнува своя празник с нова песен, посветена на селото

С инициативата „Я кажи ми, облаче ле бяло!“ и с нова песен, посветена на селото, Баня отпразнува своя празник – трогващо и стоплящо сърцата
По традиция – всяка година първата събота от юли, банялии се събират да се видят и да се повеселят заедно.

Тази година, организаторите включиха, макар и виртуално, банялиите от цял свят с изключителната инициатива „Я кажи ми, облаче ле бяло!“.

За първа година, банялии извън пределите на родината, бяха предизвикани да запишат кратко видеопослание, в което да изкажат обичта към родното си село и да разкажат, макар и отдалеч, какво значи село Баня за тях.
По трогателен начин, с изпълнението на песента „Я кажи ми, облаче ле бяло“, организаторите представиха видеата, изпратени от цял свят и стоплиха сърцата на всички присъстващи.
По повод празника на Баня, бе осъществена и друга инициатива – „Кмет за един ден“, където деца от селото имаха възможността да седнат на кметския стол и да разкажат за своите впечатления.
В празничната програма участие взеха и самодейните състави към НЧ ,,Просвета – 1908″ с. Баня, които пяха и танцуваха и свириха от все сърце за празника на своето село.
За първи път зазвуча и новата песен, посветена на Баня – „Спомен за Баня“, в изпълнение на Яна Добрева – Топузова, текстът на песента е на Елена Наумова, музиката и аранжиментът – на Красимир Драгунин.
Рециталът по време на песента бе изпълнен от Даниела Бергова. А всеки зрител имаше честта да се наслади на невероятната хореография, направена от Мартин Влахов.
Празникът продължи с концерт на Боряна Карпузова и оркестър , които веселиха жителите и гостите на Баня до полунощ.

Коментари към новината

Още новини от Общество