Рок, опера и латино се преплитат в Летен уикенд в Благоевград

Рок, опера и латино се преплитат в Летен уикенд в Благоевград

Пореден уикенд, наситен с различни музикални жанрове, подготвя Община Благоевград за жителите и гостите на областния център.

 

Началото ще бъде поставено на 12 юли от 20.00 часа, когато на сцената на площад „Македония“ ще излязат солистите и оркестрантите на Камерна опера – Благоевград, за да поднесат компилация от най-доброто от Сезон 2024 г. на един от най-значимите културни институти в Югозапада.

 

Участие в концерта ще вземат утвърдени имена в оперното изкуство като Георги Динев, Георги Еленков, Пламен Кумпиков, Венера Мелеки, Димитрина Кечеджиева, Денис Бояджиев.

 

Непосредствено след това, от 21.00 часа, на Моста на влюбените, почитателите на латино танците ще могат да се потопят в магията на енергични ритми.

 

Проявата ще бъде съпътствана от благотворителна инициатива „Донеси-вземи“, а каузата е "Надежда за Деян".  По време на танцовото събитие ще се събират дарения в подкрепа на момчето.

 

В събота, 13 юли от 20.30 часа, пл. „Македония“ ще посрещне легендарните музиканти от група „Фактор“, които ще пренесат феновете на рок музиката през годините с едни от най-емблематичните си хитове, характерни с динамика, енергичност  и вдъхновяващи текстове.

 

Изпълнителите на „Главната улица“, „Приятели“, Самотният“, „Високото момиче“ и още редица емблематични песни, допринасящи за богатството на българската музика, ще зарадват ценителите на класическия рок, с елементи на хард рок.

 

Със съчетанията на различни музикални жанрове, обединени в уикенд, Община Благоевград се стреми да отговори на очакванията на хора от различни възрастови групи и техните предпочитания.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество