Пуснаха разширението на магистрала "Струма" край Симитли

Пуснаха разширението на магистрала Струма край Симитли

Допълнителната лента за облекчаване на трафика край Симитли вече е пусната за движение, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Тя е с дължина от 600 метра и ще поеме трафика от Банско и Добринище в посока София.

Участъкът между Симитли и Благоевград е критичен през летните месеци, тъй като точно там се слива трафикът от Гърция с този от Банско в посока София и се образуват големи тапи.

Очаква се новото разширение да предотврати тези задръствания.

До дни ще започне строителството на нов мост на река Градевска, който ще се намира до разклона за Симитли и Банско в края на АМ „Струма“, съобщава Еко Новини.

Той е част от удължаването на АМ „Струма“ с ново платно, за да бъдат избегнати тапите от, движещите се от Банско и Кресна, коли към София. Мостът ще бъде завършен за рекордно кратки срокове, гарантира изпълнителят „Грома холд“. Той ще е от готови стоманобетонни елементи.

Същевременно ще започне и събарянето на железопътния надлез, който е напукан, с големи фуги, и е поддал на места, което го прави много опасен.

В момента допълнителното трето платно с асфалтира. Прогнозата е, че всички строителни дейности ще завършат до началото на август.

Коментари към новината

Още новини от Общество