„Фолклорна среща“ в село Елешница, обедини на една сцена най-добрите участници от изминалите години

Фолклорна среща  в село Елешница, обедини на една сцена най-добрите участници от изминалите години

„Фолклорна среща“ в село Елешница, обедини на една сцена най-добрите участници от изминалите години, които представиха уникалния и неповторим български дух и култура. За десета поредна година, разложкото село бе домакин на една пъстра, шарена танцувално – музикална среща.
На откритата сцена на площада в Елешница, се събраха 19 от най-добре представилите се досега самодейни и любителски групи, които се занимават с народни танци и хора, групи за фолклорно пеене и народни оркестри. Всички те представиха своето творчество, водени от добра кауза.

Тази година, по повод юбилейното провеждане на събитието, организаторът – танцов състав „Илиопол“, бе предвидил то да бъде под формата на концерт – спектакъл с благотворителна цел, насочена към жител на селото.
Участие взеха 19 от най-добрите състави и групи, печелили награди на фестивалите, състояли се тук през изминалите години.
Фестивалът бе открит с изпълненията на детски танцов състав „Илиопол“ и от певческа група „Зорница“, село Елешница.

Сцената в Елешница посрещна фолклорни състави от Петрич , с. Скрът ( Петричко), от Сандански, София, Дупница, с. Самораново (Дупнишко), с. Брезница и още много други, доказали се в областта на нароното танцово и певческо изкуство. Участваха и гост – изпълнителите – мъжка фолклорна група “ Кабадалии“, Йордан Николов и фолклорна формация „Пиринско тройче“.

 На финала на концерт – спектакъла, зрителите имаха възможността да се докоснат до майсторското изпълнение на фолклорен клуб „Гайтан“ от петричкото село Първомай, както и на празнична заря.

Коментари към новината

Още новини от Общество