Приключиха успешно още два проекта на Исторически музей-Разлог

Приключиха успешно още два проекта на Исторически музей-Разлог

В края на месец юни още два проекта на Исторически музей – Разлог завършиха успешно.


Проектите ,,Оборудване на новия музеен обект ,,Патокова къща“ и ,,Популяризиране на музея в Разлог и доразвиване на неговите образователни програми“ са одобрени и финансирани от Министерство на културата.


По един от проектите бяха отпечатани рекламна брошура и книга със заглавие ,,Празници в Разложко“.


Разпечатани бяха и пана с експонати от музея.


За новия обект – Патокова къща, бе закупена нова техника, маси и пейки за летните занимания с деца в музея.



От началото на месец юли над 100 деца вече посещават „Лято в музея“ и използват новото оборудване. Летните занимания се организират от Исторически музей-Разлог, с подкрепата и съдействието на Община Разлог и приятели на музея.


Заниманията за децата ще продължат до края на август, като всеки вторник и четвъртък музеят отваря врати посреща близо 100 деца за нови приключения, които са с образователна и със забавна цел.


Досега „Лято в музея“ предложи на своите посетители: гимнастика, спортни игри, таекуондо, рисуване, правене на 3D картичка, декупаж.


Децата присъстваха на беседата и уроци по пътна безопасност, както и на лятна полицейска академия, която им предостави интересни занимания, гост бе кучето Вайс.


Едно от заниманията включваше правене на вкусни донъти.


Летните анимания в музея продължават с беседа и уроци по пожарна безопастност, изработка на пушета и още много игри и забавления.

Коментари към новината

Още новини от Общество