На 27 юли село Долно Драглище празнува

На 27 юли село Долно Драглище празнува

Празникът е посветен на годишнината от Илинденско – Преображенско - Кръстовденското въстание от 1903 година - венецът на българското националноосвободително движение.
Тази година се навършват 121 години от най-голямото въстание по брой въстаници и територии, които обхваща. В тази борба взимат участие и дават живота си за село Долно Драглище 29 въстаници.
Потомците на храбрите въстаници ще преклонят глава в почит пред делото им и ще поднесат венци и цветя пред паметника на „Април 1876“ на Георги Чолаков.
„Празникът на моето село“ ще започне в 19:00 часа на площада в селото.
Изпълненията на женска фолклорна група и танцов състав „Шарена китка“ към Народно читалище ‚Георги Тончев 1927“, с. Долно Драглище ще дадат начало на празничната програма. Гост – изпълнителите - Мъжка фолклорна група „Годлевски Великден“ и Александра Бучкова, ще допринесат за доброто настроение.
Десетките жители и гости на селото ще имат възможността да се насладят на изпълненията на дует „Южен вятър“ и сръбския певец Неша Маркович. които ще подканят всички присъстващи да се хванат на традиционното празнично хоро - пъстро, цветно и кръшно.
Събитието се организира от Кметство село Долно Драглище, Община Разлог и Народно читалище ‚Георги Тончев 1927“.
Ще присъстват ръководството на Община Разлог, ръководството на Община Златица и други скъпи гости.
Заповядайте на „Празник на моето село“ в Долно Драглище.

Коментари към новината

Още новини от Общество