Дадоха на съд Николай и Виктория, обвинени за убийство от миналото лято в Гоце Делчев

Дадоха на съд Николай и Виктория, обвинени за убийство от миналото лято в Гоце Делчев

Окръжна прокуратура – Благоевград внесе в съда обвинителен акт по делото за жестокото убийство в Гоце Делчев, станало миналото лято.

По досъдебното производство в качеството на обвиняеми за тежкото престъпление са привлечени 22-годишната Виктория и нейният приятел Николай на 37 години.


39-годишният Васил Василев бе убит с нож на улица в града преди една година.

Обвиняемият Николай е осъждан десет пъти за различни престъпления от общ характер, като последното му наложено наказание „лишаване от свобода“ той изтърпял през месец август 2022 г., посочват от прокуратурата.

Предисторията на едно убийство
 Двамата обвиняеми съжителствали в София. Поради възникнало напрежение помежду им Виктория се прибрала при майка си в Гоце Делчев. През това време Николай продължил да й се обажда по телефона, а на 31 юли 2023 г. пристигнал в града, за да си оправят отношенията си.

През нощта на 2 август Николай казал на младата жена да напише съобщение на Васил, с когото тя по-рано имала връзка и да му предложи да се срещнат. Обвиняемата изпратила съобщение, а след това му се обадила по телефона с предложение да се видят. Първоначално мъжът отказал, но в следващ разговор по телефона се съгласил да се срещнат.

Двамата обвиняеми се отправили за срещата с него, решени да потърсят възмездие по повод подозренията им, че Васил злепоставя Виктория с публикации в интернет.

При пристигането на жертвата на уговореното място, обвиняемият му нанесъл удар с носения от него нож в областта на шията. Мъжът побягнал, но вследствие на прорязване на сънната му артерия и остра кръвозагуба паднал и починал на улицата.
 Обвиняемите напуснали местопрестъплението, след което Виктория измила ножа и го скрила под седалката на фотьойл в дома си, твърдят от обвинението.

Жертвата и извършителят на убийството в Гоце Делчев са криминално проявени

След това двамата се качили на автобус за София, където са задържани от полицейските служители.

Понастоящем обвиняемият Николай е с мярка за неотклонение „задържане под стража“, а неговата съучастничка в убийството е под домашен арест.

Предстои делото да продължи в съда. /БТА

Коментари към новината

Още новини от Право и ред