Почистиха градския парк в Банско

Почистиха градския парк в Банско

Специалисти и работници от Общинската администрация, ОП“Благоустрояване“ и държавните горски стопанства в гр.Добринище и с.Места заедно почистиха градския парк в Банско. Въпреки непрекъснатите грижи и поддръжка на парковото пространство, в североизточната му част бе наложително извършването на акция за почистване на участъка в един ден. Изрязани бяха храсти, подраст и гнили клони, окосена беше тревата и почистен целия терен. Общинските служители продължават рутинната си работа за поддръжка на целия парк в добро състояние.
 Градската градина в Банско е любимо място за жителите и гостите на града през цялата година, но особено много са посетителите и́ през лятото и най-вече през отпускарския месец август, когато хората търсят прохладата и спокойствието на открито под сенките на огромните дървета.
 По време на Банско джаз фестивал през август, паркът се превръща в място за изява на младите джаз музиканти на Младежката сцена и терен за разнообразни и атрактивни съпътстващи занимания за децата и техните родители.
 Община Банско, в стремежа си да поддържа чистотата и красотата на градския парк, апелира към всички посетители за културно и отговорно поведение:
 събирайте отпадъците след себе си и използвайте кошчетата за боклук
 опазвайте растителността
 използвайте съоръженията без да ги повреждате
 уважавайте спокойствието на другите посетители
 разхождайте кучетата си на повод и почиствайте след тях.

Коментари към новината

Още новини от Общество