Митрополит Серафим освети обновеното педиатрично отделение в Гоце Делчев

Митрополит Серафим освети обновеното педиатрично отделение в Гоце Делчев

Неврокопският митрополит Серафим отслужи вчера тържествен водосвет на изцяло ремонтираното отделение по педиатрия в МБАЛ „Иван Скендеров“ в град Гоце Делчев. По-голямата част от ремонтните дейности бяха направени още в края на миналата година.

Останаха обаче някои довършителни работи, което отложи официалното откриване на детското отделение в здравното заведение, където се лекуват деца от четири общини – Гоце Делчев, Сатовча, Гърмен и Хаджидимово.

Сменена е старата дограма с нова на прозорците, подменена е и твърде амортизираната ВиК инсталация, направени са съвсем нови бани и тоалетни. Ремонтирана е и столовата, където се хранят малките пациенти на отделението по педиатрия. Изградена е кислородна инсталация, на всяка легло има възможност за подаване на кислород, монтирани са нови климатици. Средствата за ремонтните дейности са в размер на около 280 000 лева и са отпуснати по проект на Министерството на здравеопазването.

На церемонията присъстваха кметовете на Гоце Делчев и Сатовча – Владимир Москов и Арбен Мименов. „За нас този ремонт бе много важен, за да можем да осигурим да пациентите по-добри условия за настаняване, лечение и престой. Закупихме и агрегат, за да не остава на тъмно болницата при спиране на електрозахранването“, казва за „Илинден Прес“ д-р Петър Филибев, управител на МБАЛ „Иван Скендеров“.

 

В средата на този месец здравното заведение получи дарение от Фондация „Капачки за бъдеще“ и нейния председател Лазар Радков. То включва 3 апарата: транскутанен билирубинометър – предназначен за измерване на билирубина заради жълтеницата, от която страдат новородените деца; монитор, който измерва основните жизнени показатели на новородените бебенца, както и транспортен апарат за вентилация, който се използва при транспортиране в линейка.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество