Кметът на Струмяни Емил Илиев: Молим се да не излезе вятър, засега не са застрашени хора и домове

Кметът на Струмяни Емил Илиев: Молим се да не излезе вятър, засега не са застрашени хора и домове

„Засега няма застрашени населени места, молим се да няма вятър, това заяви за Пирин Нюз  Емил Илиев – кмет на Струмяни. „В момента след сутрешния обход в горната част видяхме какво е състоянието на огъня. Надявам се да не излезе вятър като вчера, така че се надявам днес да приключи всичко, но фронтът е изключително голям“. В момента екипите са съсредоточени в овладяване и локализиране на пожара, френските самолети вече работят. Все още няма версии как е тръгнал големия пожар.

„Всичко е под контрол за момента“, заяви кметът. Той обясни още,че подържа връзка и с колегите си от Северна Македония, за да не дойде и от там пожар. Най-близо до общината е Берово. Тежко е положението в Печхево, което е близко. Засега македонците казват, че са овладяли стихията. И няма опасност огън да мине границата.

Ако няма вятър, възможно е още днес пожара в община Струмяни да бъде локалиризиран. Засега няма нужда от повече доброволци.

Кметът на Струмяни Емил Илиев заяви, че за евакуираните хора са били осигурени два хотела и базата на футболния клуб в село Микрево. "Част от тях останаха при роднини. Нямаме хора, които са без дом за нощуване. Голямото ни притеснение беше социалният дом за хора с психични разстройства в Каменица. Те не са евакуирани, но към момента всичко е под контрол", каза Илиев. 

 

 

Коментари към новината

Още новини от Общество