Кметът на община Симитли Апостол Апостолов, обяви бедствено положение на територията на общината

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов, обяви бедствено положение на територията на общината

Във връзка с възникналия пожар в землището на село Сенокос, кметът на община Симитли Апостол Апостолов, обяви бедствено положение на територията на общината.

В огнената стихия попаднаха няколко къщи, намиращи се в селото, след което горещата стихия обхвана гората около Сенокос.

За няколко часа над 100 доброволци се притекоха на помощ на всички екипи, които се борят за овладяването на огнената стихия.

Както Ви съобщихме преди около час, община Симитли прави организация за доброволчески екипи. Напомняме, че всеки който желае да се включи и да помогне в борбата с огнената стихия, да бъде на отбивката за параклис "Света Марина" в село Сенокос утре - 2 август в 5 часа сутринта.

Доброволчески екипи ще се сформират и след това, като на посоченото място ще има щаб, който ще дава информация и насока на всички граждани, които са се притекли на помощ.

Общинското ръководство апелира всеки доброволец да бъде задължително добре екипиран, тъй като няма да бъдат допуснати до мястото на пожара. Всеки, който желае да се включи освен екипировка е необходимо да носи мотика или лопата.

За пореден път Община Симитли показа колко обединени са хората, които живеят на нейната територия. Минути, след като стана ясно, че в село Сенокос гори голям пожар, който е тръгнал и към гората, бяха уведомени бяха всички кметове на кметства и кметски наместници, сформирани бяха доброволчески екипи. 

Вчера на терен имаше над 100 доброволеца от Община Симитли. Народният представител Стефан Апостолов също се включва в гасенето на огъня. 

Кметът на Община Симитли Апостол Апостолов благодари, както на жителите, така и на всички кметове в Област Благоевград, които са се свързали с него и са предложили помощта си. 

На място имаше два пожарни екипа, както и горски служители. Верижна техника ще направи просеки, за да бъде ограничено разпространението на пожара. 

Вчера привечер се очакваше в Сенокос да пристигне и булдозер, който помогна за направата на просеки край Струмяни, където също се борят с голям пожар.

Коментари към новината

Още новини от Общество