Политическа криза! Отново отиваме на избори, за седми път в рамките на 3 години

Политическа криза! Отново отиваме на избори, за седми път в рамките на 3 години

В 12:00 часа днес "Има такъв народ" ще върнат третия мандат на президента неизпълнен. Това стана ясно след като вчера лидерът на партията Слави Трифонов обяви, че въпреки усилията на преговарящите и въпреки че няма, по думите му, сериозни разминавания в приоритетите с повечето партии в парламента, не може да се събере мнозинство за съставяне а кабинет.

Това означава, че и 50-ото Народно събрание отива в историята и трябва да се готвим да изберем състава на 51-вото.  Политическата криза в България е налице, защото това  ще е седми предсрочен вот за малко над три години.

Предстои президентът след консултации с парламентарните групи и по предложение на кандидата за служебен министър-председател да назначи служебно правителство и да насрочи нови избори в двумесечен срок. За служебен министър-председател той може да избира измежду председателя на Народното събрание, управителя или подуправител на Българската народна банка, председателя или заместник-председател на Сметната палата и омбудсмана или негов заместник.

Коментари към новината

Още новини от Политика